House Britten | Wellington

This Victorian beauty received a new coat and stands proud in a modern era.

This Victorian style home in Wellington is positioned on a lovely large plot with beautiful old trees. The dwelling had unlocked potential and the clients envisioned the dark and cluttered house to be transformed to an open and inviting family home. The brief consisted of renovating the ground storey garage and store room to accommodate a new open plan kitchen, dining area, living area as well as a separate pantry and scullery. Furthermore the renovation consisted of accommodating a new guest suite and bathroom opening to the garden. An industrial feel is given to the interior with exposed I-beams, bagged brickwork and sealed concrete floors as well as a steel spiral staircase linking the ground storey and first storey levels. The existing kitchen and lounge are transformed into a third bedroom and the main bedroom is enlarged. All of the bathrooms received a new look with new fittings, modern tiles and fresh paint.